Gardenstudio for Louis

Van een Engelse familie kreeg ik de bijzondere vraag of ik een studio in huin achtertuin kon bouwen dat zou moeten gaan dienen als atelier en "hang-out"voor hun 17-jarige zoon Louis. Het ontwerp van de studio was er al en op bijzondere manier tot stand gekomen via de stichting "Make-a-wish" als ondersteuning vanwege het bijzonder zware traject dat de zoon heeft doorlopen vanwege zware fysieke klachten. Gelukkig is Louis ten tijde van dit artikel al reeds een jaar klachtenvrij en heeft hij zijn leven weer langzaam aan op kunnen pakken.

Via stichting "Make a wish" hebben diverse ontwerpers van architectenbureau OMA in samenspraak met Louis een ontwerp gemaakt en dit in de vorm van een ontwerpboek (met het hele totstandkoming-proces) , maquettes en een taart in de vorm van een bouwhelm met daarbovenop de studio aan hem en zijn moeder Emma-Louise gepresenteerd. Vanwege de Corona-beperkingen ging het overleg digitaal en was de officiële presentatie geheel volgens de toegestane maatregelen in één van de appartementen boven het "stadstimmerhuis" (ook een ontwerp van OMA). Eind mei 2021 ben ik begonnen met het opbouwen van de studio en heeft Louis soms zelf ook een handje mee geholpen. Het eindresultaat is nu bijna in zicht, het schilderwerk moet nog worden afgerond als het weer het weer toelaat en de begroeiing van de omringende tuin moet nog verder worden aangepast om het geheel in evenwicht te brengen. Op het dak is een begroeïng van sedum aangebracht zodat de bovenburen een "groen" uitzicht behouden. Louis heeft inmiddels zijn intrek genomen en is al druk aan het schilderen geslagen en ook zijn al regelmatig zijn gitaar-solo's door de openstaande tuindeuren te horen. Een niet allerdaagse maar te gekke klus waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

Kijk ook op: https://www.arthurhswong.com/garden-studio-of-dialogues

Categorieën: Projecten

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...