Daar bij die molen . . . .

Vandaag aan het werk in Jeneverstad Schiedam. In het oude historische centrum staan veel prachtige panden die aan de achterzijde vaak verrassend grillige gevels en verkaveling hebben. De gevel van één van deze pandjes was dringend aan een opknapbeurt toe. Na een werkbezoek ter plaatse werd besloten om de houten geveldelen te verwijderen en het geheel beter te isoleren en af te werken met composiet geveldelen. Gelukkig een mooie droge dag waarop het wel stevig waaide. Hierdoor kon ik ook genieten van één van de prachtig draaiende hoge molens waar Schiedam ook om bekend staat. En .... gelukkig geen klap van de molen opgelopen . . . Na een dag noeste arbeid (met gezamelijke inzet van de opdrachtgever en zijn schoonvader) was de gevel wind- en waterdicht. Het vervolgproject is het aanbrengen van een nieuw boeiboord en het afwerken van de hoeken.

Op vrijdag 27 oktober het boeiboord en de afwerkprofielen op de buitenhoeken aangebracht. Nu wachten op de dakdekker om de dakrand te voorzien van een nieuwe daktrim en deze in te plakken met een nieuwe strook dakbedekking. Daarna behoort de lekkage hopelijk tot het verleden !!

- Wordt vervolgd -

Categorieën: Projecten

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...