Van overloop naar badkamer

Nadat de zolderverdieping van deze mooie 2-onder-1-kap-woning was voorzien van een dakkapel aan voor- en achtergevel heb ik de binnenzijde van de dakkapellen afgetimmerd en voorzien van plafonds, etc. (zie werk: http://jacobs-klussendienst.nl/blog/hoe-2-zolderkamers-volwaardige-slaapkamers-zijn-geworden/ )

Daarna heb ik op de tussengelegen overloop naast de technische-/wasruimte een kleine badkamer gemaakt met een douche en wastafel. Er is hervoor een nieuwe toegang naar de wasruimte gemaakt en alle water-, afvoer-, elektraleidingen zijn afgetakt van de bestaande installaties. Om al het leidingwerk te verslepen is er een verhoogd vloergedeelte aangebracht. De wanden zijn opgebouwd uit houten staanders en liggers met een afwerking van Q-board (t.p.v. douche) en gipskartonplaten. De wand- en vloertegels (afm. 600x600 mm) zijn zodanig aangebracht dat er mooie symmetrie t.o.v. de kranen, radiator, etc. is ontstaan. De bestaande deur die toegang gaf naar de "stookruimte" is opnieuw gebruikt als toegang naar deze nieuwe badkamer. Al met al een mooi resultaat voor de toekomstige gebruikers van deze verdieping: de 2 zonen van het gezin. Ik hoop dat ze veel plezierige (studie-)jaren tegemoet gaan.

Categorieën: Projecten

Tags: Badkamerzolder

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...