Druppels aan het plafond, da's niet oké

Al langere tijd kwamen er geregels waterdruppels uit de centraaldoos in het plafond van de woonkamer. Dat klopt natuurlijk niet (en levert ook gevaarlijke situaties op met de aanwezige elektra-draden). Het bleek dat de douchevloer van de de bovengelegen badkamer toch niet zo waterdicht was als behoorde te zijn. In overleg met mij besloten de opdrachtgevers om de bestaande (mozaïek-)vloertegels te verwijderen, de draingoot te vervangen door een nieuw kleiner exemplaar en nieuwe grote vloertegels terug te plaatsen.

Bij het sloopwerk bleek waar de lekkage vandaan kwam: geen kimband toegepast, grote open ruimten achter de draingoot en loszittend voegwerk. Dan is een lek in de kitvoegen al voldoende om vochtdoorslag te krijgen.

Hopelijk zijn na al onze inspanningen de lekkage-problemen nu achter de rug

Categorieën: Projecten

Ervaringen/ reviews

"Bij deze megaklus heeft Jacob wat ons betreft laten zien dat hij van alle markten thuis is: van het betere sloopwerk ( wrakke muren en ouderwets beton leverden zo'n 2000 kilo puin op) tot de fijne afwerking van een weer strakke toiletruimte. Daarbij steeds fantastisch meegedacht met de vraagtekens die we nog hadden bij d ...

Met vriendelijke groeten, Joke en Tom

Meer...