een kijkje in de (nieuwe) keuken

Bij deze opdrachtgevers bestond de keuken uit een pontificaal geplaatst keukeneiland in de eetkamer en een aantal kasten en koelkast en oven in een aangrenzende ruimte.
Gevolg: veel verlies van ruimte en onnodig veel heen en weer geloop.

Na inmeting en het tekenen van enkele alternatieven kwamen we tot de slotsom dat er een mooie nieuwe keukenopstelling kon worden gemaakt door het spoel- en kookgedeelte in de zijruimte te maken en aangrenzend een kastenwand te maken waar de koelkast en oven een plek zouden vinden. Hierdoor kwam er weer een mooie functioneel te gebuiken eetkamer terug. Na het definitief maken van de tekening in de IKEA-keukenplanner hadden we 2 online-zoommeetings met de medewerkers van IKEA om de bestelling van de keuken tot in de puntjes uit te werken en definitief te maken. Op woensdag 23 februari was het dan zover, de oude keuken werd ontmanteld en afgevoerd. Het omleggen van de water-, afvoer en elektraleidingen kon worden uitgevoerd. Op vrijdag 25 maart leverde IKEA netjes alle onderdelen (ruim 120 stuks) af en kon het opbouwwerk beginnen.

Ten behoeve van de nieuwe hoge kasten was het noodzakelijk om een voorzetwand te plaatsen voor de glazen blokken-wand van de entreehal. Hiermee verdween de toetreding van daglicht dus besloten we achter de glazen blokken een omkadering van LED-verlichting aan te brengen zodat een lichtwand ontstaat bij het inschakelen van dit licht.

Door het overstappen van een gaskookplaat op inductieplaat moest er een nieuwe kookgroep in de meterkast komen en de bestaande elektragroepen tevens worden uitgebreidt met groepen voor oven en Quooker. De daarvoor benodigde leidingen moesten daarvoor via toiletruimte en bergkast naar de meterkast worden omgelegd waarbij wat wandsparingen en plafonds open moesten. Een erkende installateur (ElektraLaan uit Heinenoord) verzorgde professioneel en vakkundig de nieuwe aansluitingen.

Omdat de warmwatervoorziening 2 verdiepingen hoger is gesitueerd is besloten om voor een Quooker-Fusion te kiezen omdat deze direct warm water afgeeft. Tevens is de vaatwasmachine aangesloten op de warmwaterleiding zodat het opwarmen van het water korter duurt bij de spoelprogramma's.

Inmiddels is de keuken geplaatst en alle apparatuur gebruiksklaar. Nu nog het beschermfolie verwijderen, alles schoonmaken en inruimen en dan kunnen de gebruikers er hopelijk vele jaren van genieten.

Categorieën: Projecten

Tags: keuken

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...