Een trap naar het balkon

Ik werd benaderd door een echtpaar van een fraaie woning met lager gelegen balkon aan de achtergevel waar de bestaande houten buitentrap niet meer betrouwbaar betreden kon worden. Of ik deze oude trap kon vervangen door een nieuw exemplaar met tevens een goede stevige trapleuning. Na inspectie ter plekke kwamen we overeen dat ik een nieuwe trapconstructie zou maken van steigerhoutdelen. Ter inspiratie kreeg ik nog wat foto's van de gewenste trapleuning en zo ging ik aan de slag met cirkelzaag, boormachine en schroeftol. Op maandagmiddag 11 september laadde ik de onderdelen in de auto en toog naar Dordrecht om daar de nieuwe trap te plaatsen. Afsluitend voorzag ik het hout nog van een tweede laag "Greywash" als conservering tegen het Hollandse klimaat. "Fijn dat we het balkon weer veilig kunnen betreden voor een kopje koffie in de ochtendzon" was de eerste reactie van de opdrachtgeefster. Ik hoop dat het balkon weer ten volle benut zal worden, aan de bereikbaarheid ervan zal het niet liggen . . . .

Categorieën: Projecten

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...