Ik kon (weer) het dak op

Op hun leuke tuinhuis vlak bij Diergaarde Blijdorp zat een dakbedekking van bitumen leien maar die hadden wel hun langste tijd gehad. Bovendien vertoonden de houten dakplaten op diverse plaatsen een opkrullende neiging dus besloten de eigenaren van dit tuinhuis dat het tijd was om de dakbedekking te vervangen. Hun oog was gevallen op stalen dakpanplaten dus na mijn bezoek en het aansluitende gesprek werd besloten om over de bestaande dakbedekking deze platen aan te brengen. We hoopten op een paar mooie dagen . . .
De start was op een mooie zonnige dag dus konden de slechte stukken dakbeschot zonder moeite en gevaar voor inregenen worden verwijderd en vervangen door nieuwe houten dakdelen. Het aanbrengen van de stalen dakplaten volgde ook zonder moeite.

De 2e dag echter werden we flink door de weergoden in de weg gezeten en bleek de tijdelijk aangebrachte afdekzeilen van onschatbare waarde. Uiteindelijk diende zich weer een mooie droge dag aan om het dak volledig af te dekken en met rand- en noklijsten af te werken. De nieuwe bredere goten maken het geheel helemaal af.

Kortom: een klus om uit je dak te gaan zullen we maar zeggen . . .

Categorie├źn: Projecten

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

"Bij deze megaklus heeft Jacob wat ons betreft laten zien dat hij van alle markten thuis is: van het betere sloopwerk ( wrakke muren en ouderwets beton leverden zo'n 2000 kilo puin op) tot de fijne afwerking van een weer strakke toiletruimte. Daarbij steeds fantastisch meegedacht met de vraagtekens die we nog hadden bij d ...

Met vriendelijke groeten, Joke en Tom

Meer...