Wat (hout-)rot . . .

Na jaren aan de weersomstandigheden te zijn overgeleverd bleek dat de geveldelen van een tuinhuis aan de onderzijde flink waren aangetast door vocht en houtrot. Om niet de gehele gevel te hoeven vervangen werd besloten om alleen het onderste gedeelte van de houten delen te verwijderen, een nieuwe tussendorpel en een nieuwe borstwering van horizontaal liggende nieuwe geveldelen aan te brengen. Gelijktijdig zijn ook enkele delen van het aangetaste framewerk vervangen. Voordat de nieuwe geveldelen werden aangebracht is het framewerk ook met een houtconservering behandeld. Om het nieuwe gevelhoutwerk tegen de eerste inwerking van de weersinvloeden te beschermen is alles vervolgens in een grondlaag geschilderd. Het afschilderen in de eindlaag zal gebeuren zodra het beter weer wordt.

Nadat de gevelbekleding was aangebracht werd de aandacht verplaatst naar een door houtrot aangetaste onderzijde van een buitendeur. Hierbij hebben we de slechte delen weggezaagd en vervangen door een nieuw hardhouten onderstuk. Aan de binnenzijde hebben we de deur afgewerkt met een witte composietplaat als bescherming tegen de vochtige lucht die kan ontstaan tijdens het douchen.

Categorieën: Projecten

Recente artikelen

Meer... RSS

Ervaringen/ reviews

We kwamen Jacob’s klussendienst bij toeval op het spoor en vroegen hem een nieuw trapje aan te leggen op ons balkon. De communicatie, het ontwerp, de planning en het plaatsen ervan, het liep allemaal even grondig en punctueel. Ons was al snel duidelijk dat we dit met een gerust hart aan hem konden overlaten. Het resultaat overtrof onze verwach ...

Meer...